NEW MINISTER FOR WELFARE MINISTER OF MALAYSIA

NEW MINISTER FOR WELFARE MINISTER OF MALAYSIA
Badan Latihan dan Hidup Berdikari Malaysia (ILTC) pada 23hb Mac 2016 menyerahkan memorandum kepada ahli-ahli parlimen mendesak supaya golongan orang kurang upaya (OKU) dikecualikan daripada cukai barangan dan perkhidmatan (GST).

Disabled Members Protest

Disabled Members Protest
Disabled Members Protest at JPJ Wangsa Maju

ILTC Malaysia members staged a protest outside JPJ Wangsamaju KL.

ILTC Malaysia members staged a protest outside JPJ Wangsamaju KL.
Disabled group’s protest disabled drivers required to produce doc's medical report.

Monday, 21 January 2019

Memorandum sokong Waytha Moorthy diserah kepada PM


PUTRAJAYA: Kira-kira 30 individu mewakili lebih 200 badan bukan kerajaan (NGO) telah menyerahkan memorandum kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad bagi menyatakan sokongan kami kepada Menteri di Jabatan Perdana Menteri, P Waytha Moorthy.

Memorandum diserahkan kepada Setiausaha Politik Perdana Menteri, Abu Bakar Yahya, oleh Presiden Badan Latihan dan Hidup Berdikari Malaysia, G Francis Siva, di pintu Balai Kawalan Utama, Perdana Putra..

Memorandum berkenaan menyatakan tindakan menyalahkan Waytha Moorthy yang juga Pengerusi Barisan Bertindak Hak Asasi Hindu (HINDRAF) atas rusuhan yang berlaku di kuil Sri Maha Mariamman di Seafiled, Subang Jaya dan kematian tragis anggota bomba, Muhammad Adib Mohd Kassim, akibat tragedi itu adalah cubaan mengalih perhatian rakyat daripada masalah sebenar negara.

“Tindakan menjadikan beliau (Waytha Moorthy) kambing hitam dan menuntut peletakan jawatan atau pemecatan beliau bertujuan mengalih perhatian masyarakat daripada masalah sebenar yang menghantui negara kita iaitu perkauman dan ketiadaan toleransi agama.No comments: